مرحله اول : زيرسازي
در اين مرحله، كروم بندي و ايزولاسيون انجام مي شوند. قبل از هر كاري بايد ميزان مقاومت ساختمان مشخص شود. يعني ميزان وزني كه ساختمان مي تواند تحمل كند، محاسبه مي شود. سپس با توجه به محاسبات سازه اي، زيرسازي و شبكه بندي آهني كف بام انجام مي شوند.
اين روش به صورت مربعي و با قوطي 4*4 صورت مي گيرد. با استفاده از كروم كاري مي توانيم آب باران، برف و آب اضافي آبياري را به سمت چاه خروج آب هدايت كنيم. بعد از شيب بندي، ايزولاسيون انجام مي شود. براي اين كار از ايزوگام يا ورق هاي عايق استفاده مي كنند. ورق هاي عايق شامل ژئوتكستايل، ژئوممبران، ژئوكامپوزيت و ... مي شوند. جنس صفحات را با توجه به نوع منطقه و شرايط آب و هوايي آن انتخاب مي كنند. يكي از مراحل مهم در زيرسازي روفگاردن، شبكه بندي آهني آن مي باشد. بايد توجه داشت كه تاسيسات برقي و مكانيكي در زير اين لايه قرار مي گيرند. ضمن اينكه، مسير خروج آب هم از زير اين شبكه مي باشد. عبور تاسيسات و آب باعث شده تا اين شبكه در ارتفاع 15-35 سانتي متر از سطح زمين قرار بگيرد. ابعاد شبكه آهني با توجه به نوع طراحي تعيين مي شوند.
مرحله دوم : اجراي تاسيسات
در اين مرحله، محل قرارگيري لوله هاي آب در پشت بام بررسي مي شوند. همچنين جعبه هاي گل و گياه در قسمت هاي مختلف روفگاردن قرار مي گيرند. در ادامه، شلنگ هاي آبياري را از زير شبكه آهن عبور مي دهند و به محل موردنظر مي رسانند. سپس لوله هاي برق و كابل ها را نصب مي كنند. در اين زمان، نقاطي را براي نورپردازي در نظر مي گيرند. با توجه به نوع طراحي، نورپردازي را در ديوارها، هم كف، باربيكيو و محل پمپ سيستم آبياري به كار مي برند. در برخي موارد، لوله كشي گاز هم انجام مي دهند. بعضي از افراد براي اينكه از يك آلاچيق گرم در زمستان بهره مند شوند، اقدام به اين كار مي كنند.
مرحله سوم : نصب باكس هاي گل در اين مرحله، به قوطي هاي 4*4 ضد زنگ مي زنند و آنها را به شبكه آهني وصل مي كنند. سپس ورق هاي گالوانيزه 3 ميلي متري را داخل باكس ها قرار مي دهند. با اين كار تمام سطح باكس را مي پوشانند. قبلا در كارخانه ها، عمليات خمكاري بر اساس ابعاد، روي اين ورق ها صورت مي گيرد. در ادامه، سوراخ هايي در زير باكس ها ايجاد مي كنند تا آب اضافي از آن خارج شود. سپس گياه موردنظر را در اين باكس ها مي كارند. معمولا عمق كاشت گياه نبايد از 50 سانتي متر كمتر باشد. داخل باكس ها را با يك لايه عايق (مثل ژئوتكستايل) مي پوشانند. سپس حجم مناسبي از خاك را درون باكس ها مي ريزند. در نهايت گياه را مي كارند. بلافاصله بعد از كاشت گياه، سيستم آبياري را روشن مي كنند. در روز اول، گياه را غرق آب مي نمايند. سپس عمليات زيرسازي باكس ها را انجام مي دهند. براي اين كار از چوب زيرساز استفاده مي كنند. بعد از اين كار، چوب ترمو را روي آن نصب و با كمك منگنه برقي و پيچ روي آن محكم مي كنند.
مرحله چهارم : نصب ورق پانچ و ترموود
در اين مرحله، ورق پانچ و ترموود نصب مي شوند. روي شبكه آهني اجرا شده را با استفاده از ورق پانچ 3 ميلي متري جوشكاري مي كنند. قسمت هايي از كف، چوب ترمو يا آلاچيق را نبايد با ورق پوشاند. اين بخش ها در طراحي مشخص شده اند. استفاده از ورق پانچ باعث مي شود تا آب باران از روي كار تمام شده، عبور كند و به بخش زيرين شبكه آهني برسد. در برخي موارد روي اين ورق ها را به وسيله چمن مصنوعي مي پوشانند. نكته حائز اهميت در اينجا اين است كه سطح اين ورق ها توسط يك لايه ضد زنگ پوشيده شده است. براي قسمت هايي كه ورق ضدزنگ وجود ندارد، چوب زيرساز به كار مي برند. سپس روي آن را با استفاده از چوب ترمو مي پوشانند. مراحل اجراي روف گاردن با نصب ورق پانچ و ترموود به پايان مي رسند.